loginet_shop.general-error

6 munkavédelmi termék a közelgő hűvös munkanapokra

A szeptember a munkavédelemben az az időszak, amikor mind munkáltatóként, mind munkásként elkezdünk felkészülni az őszi hűvös, szeles, csapadékos időre. Ki fejben, ki tettekkel.

Hogy segítsünk fejben felkészülni, összegyűjtöttük, hogy melyek azok a munkaruhák és cipők, melyek hű társak lesznek az igazi ősz beköszöntével.
 


1. MUNKAVÉDELMI CIPŐ

Ahogy véget ér a jó idő, a munkavédelmi szandálokat felváltják a zárt munkavédelmi cipők, majd a zimankósabb hónapokra a bélelt munkavédelmi bakancsok. Fő célja mindnek ugyanaz: megvédeni a lábat a munkakörülmények okozta veszélyektől, sérülésektől. Ősszel a szabadban dolgozókat fenyegetheti a beázás veszélye, ha elkezdődik az esős időszak. Ilyenkor érdemes beszerezni vízálló vagy vízlepergető munkavédelmi cipőt vagy bakancsot. Már az S2-es minősítéssel rendelkező védőcipők is lepergetik a nedvességet a felületükről, de az S5-ös lábbelik képesek a teljes vízállóságra.

 

2. MUNKÁS NADRÁG

A nyáron nagyon praktikus munkavédelmi rövidnadrágok itt is a szekrénybe kerülnek egy jó időre, és felváltják őket a hosszú szárú munkanadrágok. Munkavédelmi szempontból nagyobb biztonságot nyújtanak egyébként is azok a munkás nadrágok, melyek fedik a teljes lábat. Alapanyag szempontból széles a választék, találhatunk kifejezetten őszi időre ideális munkanadrágot, melyek jól szellőznek, kényelmesek és strapabíróak. Fazonban kapható derekas vagy kantáros munkás nadrág is.

 

3. MUNKÁS PULÓVER

Az ősz beköszöntével, mikor hűvösen indulnak a reggelek, illetve nem melegszik fel az idő kellemes hőmérsékletre, akkor a legpraktikusabb viselet a munkás pulóver. Ezen belül is széles a választék, hiszen az egészen vékony, de jól szellőző alapanyagtól egészen a vastag polár pulóverekig lehet válogatni. Egy hétköznapi pulóvertől abban különböznek, hogy szabadabb mozgást biztosítanak, támogatják a kényelmes és zavartalan munkavégzést.
 


4. SOFTSHELL KABÁT

Ebben az időszakban az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb munkaruha a softshell kabát vagy dzseki, hiszen magas kopásállóságú, vízálló, szélálló anyagból készülnek. Jól tartják a meleget, emellett jól szellőznek. Ebben a cikkünkben részletesen bemutatjuk, hogy mi a softshell jelentése, és hogy mitől olyan népszerű termék.

 

5. MUNKAVÉDELMI MELLÉNY

Sok kedvelője van a munkás mellényeknek is, hiszen egy munkás pulóvert alá véve kellemes szigetelést biztosítanak. A munkavédelmi piac egyik legmodernebb újítása ezen a területen a munkakabátok ujjainak lecipzározhatósága, mellyel egy mellényt kapunk. Lenyűgöző megoldást találtak arra az esetre, ha változékony az időjárás, de mégsem szeretne az ember túl sok munkaruhát felhalmozni egy-egy szezonra.

 

6. ÁTMENETI MUNKÁS DZSEKI

Ahogy közeledünk a télhez, egyre jobban csúszik lefelé a hőmérő higanyszála, és elkél már a vastagabb, de még átmeneti munkás dzseki vagy kabát. A dzsekik alapvetően is vékonyabb alapanyagból készülnek valamennyivel, mint a kabátok. Így egy munkás pulóverrel már komfortos meleget tudunk magunknak teremteni az őszi dolgos hétköznapokra. Csapadékos idő esetén pedig számos vízlepergető vagy vízálló munkás dzseki áll rendelkezésre, amikhez remekül lehet párosítani az esőnadrágot.

 

Őszi munkavédelmi akciónkban megtalálod az aktuális szezonális termékeket, így a fenti lista alapján te is összeállíthatod az őszi munkaruha szettedet.

TEKINTSD MEG ŐKET ITT! →