loginet_shop.general-error

A Magic Tools környezetkímélő fóliára váltott

60%-kal csökkentettük a csomagolás során keletkezett hulladék mennyiségét környezetkímélő fólia használatával.

Egy átlagos cég éves fóliahasználata – a hagyományos fóliából – 5-6 tonna. Ezzel szemben az Ecofoil használata esetén csak 2,4 tonna. Vagyis több mint 3 tonna hulladékot takarítunk meg, azon túl, hogy 10-15%-os pénzügyi megtakarítást is el lehet vele érni.

 

Az Ecofoil egy újgenerációs, erős, ipari csomagolóanyag, mely egy 2020-ban, Németországban kifejlesztett innovatív technológia eredménye. Különleges kialakításának köszönhetően rásimul a raklapokra, a sarkoknál is dupla védelmet nyújt, és akár téglát is lehet vele csomagolni. A 10 mikron vastagságot 5 rétegből ragasztják össze, ezért nagyon jól bírja a terhelést. De az erején és a gazdaságosságon túl a legnagyobb előnye, hogy kíméli a környezetet.
 

De mitől környezetkímélő?
 

„Sajnos még az Ecofoil sem olyan fólia, amit, ha elások a kertben, lebomlik, és egy hét múlva nincs ott semmi. Ez is nagyon nehezen tűnik el a természetből, több száz év kell hozzá, hogy megsemmisüljön. Viszont az a fő előnye – a 30 éve használatban lévő fóliákkal szemben –, hogy ebből sokkal, de sokkal kevesebb kell. 

Ha valaki a környezetbarát stretch fóliára vált, akkor 60 százalékkal kevesebb hulladék keletkezik, mert kisebb súlyú fóliát kell felhasználnia.

 – mondta a cégvezető.
 

Felhasznált Ecofoil fólia és a hagyományos fólia ugyanazon a csomagmennyiségen.