loginet_shop.general-error

A Puma Safety és az Albatros márkánk újabb díjjal büszkélkedhet 2022-ben

Az Ecovadis ezüst minősítésével

A Puma Safety és az Albatros megkapta az EcoVadis ezüstérmet a fenntarthatóság, a környezetvédelem, a munka és az emberi jogok, az etika és a fenntartható beszerzés területén végzett kiterjedt erőfeszítéseiért, amely az EcoVadis által értékelt legjobb 25 százalék közé tartozik.

 

Az EcoVadis a világ vezető megoldását kínálja a globális ellátási láncok fenntarthatóságának felmérésére és a globális, felhő alapú SaaS platform használatára, holisztikus minősítéseket biztosít a vállalatok számára a vállalati társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén.
A folyamat során az EcoVadis bizonyítékokat használ fel a vállalatok független értékelésére a méretükkel, elhelyezkedésükkel és ágazatukkal kapcsolatos fenntarthatósági kérdések tekintetében.

 

A cél az, hogy a vállalatok megbízható értékelést kapjanak  a fenntarthatósági teljesítmény folyamatos javításának érdekében. A fenntarthatósági elemzésekkel és a vállalati adatok áttekintésével foglalkozó nemzetközi szakértői csapat megbízható és összehasonlítható minősítéseket hoz létre az arra alkalmas vállalatokról.

 

Az EcoVadis módszer az ENSZ nemzetközi fenntarthatósági szabványain (Global Reporting Initiative, United Nations Global Compact, ISO 26000) alapszik, amelyet egy nemzetközi szakértői bizottság figyel.

 

A tényeken alapuló értékeléseket jól olvasható pontozókártyákba vonják össze nullától százig (01-100) pontrendszerrel és érmekkel (bronz, ezüst és arany), amelyek az erősségeken kívül fejlődési potenciált mutatnak, a vállalatok ezt követően célzottabbá tehetik fenntarthatósági erőfeszítéseiket. Melyek az értékelt vállalatok számára egyértelmű előnyökkel jár: a saját CSR-teljesítményük jobb megértése mellett négy témakör (környezetvédelem, munkaügyi és emberi jogok, etika és fenntartható beszerzés) értékelésével a vállalat összehasonlíthatja CSR-teljesítményét ágazati és regionális értékekkel. Más néven lehetővé teszi, hogy a benchmarkokat közölje az üzleti partnerekkel az EcoVadis platformon keresztül.

 

A Puma Safety és az Albatros kellően megérdemelt ezüstérmet kapott, és az átfogó értékelésben az EcoVadis által értékelt vállalatok legjobb 5%-a közé tartozik az iparágon belül. A díj bizonyítja a vállalat azon erőfeszítéseit, hogy folyamatosan javítsa a vállalati társadalmi felelősségvállalással (CSR) kapcsolatos folyamatokat, és ambiciózusan dolgozzon egy átlátható, ökológiailag és társadalmilag fenntartható ellátási lánc kialakításán. A Puma Safety és az Albatros társadalmi fenntarthatóság iránti igénye szilárdan áll a vállalat alapvető tevékenységeiben.

 

Tekintettel a fenntartható folyamatok vállalaton belüli növekvő fontosságára és az EcoVadis által számos nemzetközi piacon végzett független értékelésére, az Ezüstérem elnyerése a Puma Safety-t és az Albatros-t már most elsőrendű pozícióba helyezi a jövőbeli nemzetközi fejlődés szempontjából.

 

Büszkék vagyunk, hogy kizárólagos forgalmazóként vásárlóinknak ilyen nagyszerű termékeket szolgáltathatunk széles kínálatunkban.