loginet_shop.general-error

Adomány program a Magic Toolsnál

Mert minden egyes pár segítség egy rászorulónak

 

Tudta, hogy több remek ügyünk között, a leselejtezett munkavédelmi cipőket Mi nem kidobjuk, vagy szemétnek nyilvánítjuk, hanem a rászorulóknak adományozzuk? 

 

Minden hónap végén a leselejtezett munkavédelmi cipőket vagy a Magyarországra való szállítás során megsérült, vagy gyári hibás termékeket összegyűjtjük és odaadományozzuk azokat a BMSZKI (Budapesti Módszertani Szociális Központ Intézményeinek).  Ezután az általuk látogatott nappali melegedőkbe, szállásokra szállítják a munkavédelmi lábbeliket, ahol új gazdájukkal találkozhatnak. Charity mozgalmunk során ez havonta fél raklapnyi cipőt jelent jelenleg.

 

 

Budapesten rengeteg hontalan ember él rosszabb esetben az utcákon sokszor eldugodt, erdős részeken megbújva vagy jobb esetben hajléktalan szállókon. A szociális ellátásokat nyilvántartó KENYSZI (Központi Elektronikus Nyilvántartás a Szolgáltatást Igénybevevőkről) adatbázis szerint egy vizsgált héten 16.500 fő vesz igénybe valamilyen hajléktalan-ellátást, köztük 7500 embernek nem biztosította az ellátórendszer a lakhatás lehetőségét (és ez csak egy hét ad-hoc felmérése!). Segítsünk ezeken az embereken legalább annyival, hogy ne mezítláb vagy járásra alig alkalmas cipőben járja a mocskos utcákat az egészségét kockáztatva vagy azt, hogy egészségügyi ellátás híján a lábába álljanak piszkos idegen tárgyak azt felsértve vagy balesetet szenvedve. Főleg, hogy a legtöbb hajléktalan a kiszolgáltatott 50 év fölötti korosztályba tartozik. 

 

Gondolkozzunk közösségben, segítsünk a rászorulókon együtt!