loginet_shop.general-error

Miért legyen cégednek egységes megjelenése?

5 érv az egyedi munkaruha mellett.

Ha munkavállalóiddal nap mint nap találkoznak ügyfeleid, akkor érdemes elgondolkodnod, hogy vajon milyen benyomást keltenek öltözködésükkel. Kutatások bizonyítják ugyanis, hogy az emberek egyszerűen több és nagyobb értékű üzletet kötnek olyan cégekkel, ahol a beosztottak egyenruhában kommunikálnak az ügyfelekkel, mint azokkal, ahol erre nem figyelnek oda.


Hogy miért? 5 érvünk is van rá:
 


1. Könnyű beazonosíthatóság

Ha munkavállalóid egységes munkaruhát hordanak, akkor ügyfeleid, vendégeid kétkedés nélkül tudni fogják, hogy kihez kell, illetve lehet fordulni. Legyen szó akár bolti eladóról, építkezési munkásról, betegápolóról vagy felszolgálóról. Ha nem viselnek egyen munkaruhát, akkor sok kuncsaft felbosszantja magát, hogy nem kap a kérdésére rövidebb időn belül választ, mert nem talál segítséget. Emiatt rossz szájízzel távozik és lehet, hogy nem is tér vissza többet. Így tehát ha az arculatodhoz illeszkedő megjelenésben dolgoznak alkalmazottjaid, és még a logód is szerepel munkaruhájukon, akkor biztos lehetsz benne, hogy te minden megtettél a könnyű beazonosítás érdekében.
 

Ez a szempont számodra is segítség lehet, ha nagy területen oszlanak el embereid, könnyebben kiszúrod őket, illetve az egyéb illetékteleneket, akik nem viselik az egyenruhát.
 

Extra tipp:
Még ügyfélbarátabb megoldás lehet az, ha például nagyobb üzlettel rendelkezel, akkor az adott osztály vagy terület (pl. műszaki osztály, barkács osztály, játék osztály…) megnevezését olvashatják a munkapóló hátulján a vásárlók, így biztosak lehetnek benne, hogy jó helyen érdeklődnek.

 

2. Professzionalizmus

Azzal, ha egységes megjelenésben látják dolgozni munkavállalóidat, megbízhatóságot, igényességet és professzionalizmust sugall céged, ahol egy csapatban dolgoznak és összetartanak az emberek. Ha adsz a megjelenésükre, minőségi és divatos munkaruhákat szerzel be nekik, ezzel még vonzóbbá teheted vállalkozásodat, hiszen látszik, hogy az alkalmazottjaid megjelenésén sem spórolsz, így a szolgáltatásod vagy termékeid is hasonló igényességet tükrözhetnek.

 

3. Marketing eszköz

Bizony, bele sem gondolunk, de egy munkaruha is tud mozgó reklámfelületként funkcionálni. A logód több helyen visszaköszönve be tud égni a vásárlók fejébe, kialakítva ezzel egy egyfajta bizalmat. Így ha valaki újra meglátja egy másik környezetben, jó eséllyel vásárolni fog, mert már látta valahol a logód.
 

Emellett a munkapóló hátsó felülete elég nagy ahhoz, hogy bővebb információval tájékoztathasd a vásárlókat (pl. internetes vagy telefonos elérhetőségek, szlogen).

 

4. Csapatszellem

Természetesen nem csak ügyfeleidre van hatással az egységes munkaruha-viselet, hanem alkalmazottjaidra is. Bizonyított tény, hogy céges munkaruhában dolgozva sokkal könnyebben kialakul a csapatszellem és az összetartás, ami növeli a hatékonyságot, emellett a vállalkozásod felé is nő a lojalitás. Ha tényleg minőségi, kényelmes és egy hétre nem 2-3 darab munkaruhát biztosítasz számukra, hanem pl. 5 munkanapra elegendőt, hogy ne kelljen folyton mosni, akkor kialakul bennük a megelégedés érzése, hogy ők igenis számítanak a cég számára.
 


5. Praktikusság

Sok területen kötelezően előírt védőruhát kell viselnie a szakembereknek. Így ha egyébként is biztosítasz nekik speciális védőruhát, akkor praktikus és kifizetődő, ha egységességben gondolkozol. Szerencsére bő választék található a védőruhák területén is, mind szín, anyagösszetétel és fazon tekintetében, így a céged arculatához igazodva könnyű szerrel fel tudod ruházni alkalmazottjaidat.
 

Ha nálunk vásárolod munkaruháidat vagy védőruháidat munkavállalóid számára, nálunk van lehetőség arra, hogy egyben le is logóztasd őket hímzéssel vagy szitázással.