loginet_shop.general-error

Munkavédelmi kesztyű kisokos

A kéz sérülése az egyik leggyakoribb munkahelyi sérülések egyike. A Magic Tools széles választékában megtalálja a megfelelő szintű védelmet a munkabalesetek elkerüléséhez. Az alábbiakban segítünk eligazodni a védőkesztyűk bonyolult világában.

 


Mielőtt munkavédelmi kesztyűt vásárol az ember, nem árt előtte tisztában lenni, hogy pontosan milyen kesztyű kell neki. Számításba kell venni a külső behatásokat, melyektől óvni szeretnénk kezeinket, ezáltal szűkíthetjük a kört a védőkesztyű alapanyagára, védelmi tulajdonságaira vagy akár hosszúságára vonatkozóan, emellett tudunk kell a pontos kézméretünket is.
 

Külső behatás tekintetében megkülönböztetjük a mechanikai kockázatokat, (mint beütődés, vágás, átszúródás, kopás), a hőhatást (hideg vagy meleg), érintkezést vegyi anyagokkal vagy elektronikai eszközökkel.
 

De honnan tudjuk, hogy melyik munkavédelmi kesztyű mitől és milyen mértékben véd?
 

Minden védőkesztyű (általában) kézfején találhatunk egy jelölést:
 


Minden szükséges információt tartalmaz a jelölés, már csak el kell köztük igazodni.


Az EN420 szabvány meghatározza többek között a méretezésre, szükséges jelölésekre, azonosításra vonatkozó előírásokat. Így e táblázat alapján kiválaszthatjuk, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb méret. Fontos azonban azt is észben tartani a mérettel kapcsolatban, hogy ha nincs pont a méretünkben egy munkavédelmi kesztyű, akkor inkább az egyel kisebbet válasszuk, mint az egyel nagyobbat.


Választék tekintetében a Portwest 15 féle technológiát különböztet meg a foglalkozás és a külső behatások tükrében, melyeknél a kezünk védelmére szükség van.
 

Munkavédelmi kesztyű választék


Munkavédelmi kesztyűk láncból

A Portwest Chainmail egy új rozsdamentes acélból készült termékcsalád, amely az éles pengékkel való munkavégzés során a legjobb védelmet és tartósságot nyújtja. Kifejezetten a húsfeldolgozó iparban történő alkalmazásra tervezték, ahol a vágás és az ütés okozta sérülések elleni maximális védelem elengedhetetlen.


Beütődés elleni munkavédelmi kesztyűk

A speciális anyagok a káros erőhatásokat maximálisan elnyelik, megvédve ezzel a kezet a sérülésektől. a Portwest Anti-Impact kesztyűk az alapanyag technológiák legújabb kutatásait használják fel annak érdekében, hogy maximálisan elnyeljék a beütődési hatásokat.


Vegyszerálló munkavédelmi kesztyűk

A vegyi anyagok kezelése kiemelet kockázatot jelent, így a megfelelő munkavédelmi kesztyű használata kötelező. A Portwest számos vegyszerálló védőkesztyű megoldást kínál, melyek kiváló védelmet nyújtanak a 90+ általános kémiai veszélyekkel szemben.

Útmutató a vegyszerálló védőkesztyűkhöz →


Hideg elleni munkavédelmi kesztyűk

A hideg munkakörnyezet számos veszélyt jelent a dolgozóra. A hideg hatására a kéz motoros képességei jelentősen lelassulnak, mely növeli a sérülések és balesetek kockázatát. Hideg ellen védő kesztyű modelljeink széles választékát kínáljuk ezen kockázatok csökkentésére.


Speciális munkavédelmi kesztyűk

A Portwest Pro munkavédelmi kesztyű választék a speciális feladatokra kifejlesztett modelleket tartalmazza.

Vágásbiztos munkavédelmi kesztyűk

A legmodernebb gyártási technikák biztosítják, hogy ezek a kesztyűk nem tartalmaznak üveg- vagy acélszálakat, miközben kiváló vágási ellenállást biztosítanak. Az EN388:2016 szabvány szerint tanúsított kollekció kiemelkedő vágási védelmet biztosít a C szinttől a legmagasabb F szintig.

Útmutató a vágásbiztos védőkesztyűkhöz →

Többfunkciós munkavédelmi kesztyűk

Népszerű választékunk prémium bőr, illetve szintetikus alapanyagokból készülő modellei kiváló lélegzőképességgel, strapabírással rendelkeznek, emellett kényelmes viseletek is, akár egész nap.


Jól tapadó munkavédelmi kesztyűk

A Portwest rakodó és grip kézvédelmi választék legnépszerűbb termékei többféle bevonattal, alapanyagból, latex, nitril, poliuretán és PVC változatokban elérhetőek.


Hegesztő munkavédelmi kesztyűk

Hegesztők számára kialakított, folyamatosan bővülő választékot kínáló termékcsalád az extrém hő és egyéb vonatkozó kockázatok ellen.


Hőálló munkavédelmi kesztyűk

A Heat Protection termékcsalád kézvédőket biztosít 100 és 500 fok közötti kontakthő ellen, miközben kivételes fogásbiztonságot nyújt.


ESD munkavédelmi kesztyűk

Az ESD kesztyűk megakadályozzák a statikus feltöltődést. EN16350 szabvány szerint tesztelve, mely ideális elektronikai alkatrészek gyártásához.


Precíziós munkavédelmi kesztyűk

Precíziós munkákra tervezett kesztyűk, melyek fokozott tapadást és többszintű védelmet biztosítanak. Kiváló alapanyagok, széles színválaszték és mérettartomány jellemzi ezt a termékcsaládot, mely alkalmas anyagmozgatásra, általános építkezési munkákra, ács- és közmű munkákra.


Élelmiszeripari munkavédelmi kesztyűk

A Foos Safe kesztyű választékunk modelljei nem befolyásolják a velük érintkezésbe kerülő élelmiszereket, így biztosítva az emberi egészség védelmét és a termék összetételének védelmét. A termékcsalád eldobható és nem eldobható munkavédelmi kesztyűkkel rendelkezik, amelyek segítik a fogásbiztonságot, a tartósságot és a vágás elleni védelmet.


Vízálló munkavédelmi kesztyűk

A víz, a folyadékok és a nem agresszív anyagok végső gátja. Az Aqua termékcsalád mind vízálló és vízlepergető kesztyűket tartalmaz.


Munkavédelmi kesztyűk elektromos ívkisülés ellen

Úgy tervezték, hogy kiemelkedő védelmet nyújtson a legnehezebb környezetben, ahol kiemelkedő az elektromos ívek kialakulásának kockázata. Ezek a speciális kesztyűk nagymértékben csökkentik az elektromos ív ártalmas hatásait, mivel a viselőjének kivételes védelmet nyújt az elektromos ívkisülés égési sérüléseivel és vágásaival szemben.

 

Minden kesztyűn megtalálható a szabvány, melynek megfelel az adott kesztyű. Ebben a cikkünkben részletes tájékoztatást talál az összes védőkesztyű szabványról, illetve azok értelmezésében is segítünk.