loginet_shop.general-error

Puma és Albatros munkavédelmi cipők

Egy jobb világért! - Green Heart

 

A legújabb Puma és Albatros cipők egy teljesen új korszakba visznek Minket, ahol a fenntartható biztonsági cipők már nemcsak látomások, hanem kézzel fogható elérhető munkavédelemben kitűnő adottságokkal bíró cipőkké válnak. Fejlesztésében mérvadó jelentőséggel bírt az a cél, hogy egy olyan cipőt alkothassanak, amivel a természetre ható káros hatásokat csökkenthetik. Ennek nem is lehetne jobb megoldása, mint az, hogy egészen egyszerűen nem gyártunk több felesleget és szemetet. 

 

A munkavédelmi cipők gyártása során 10 műanyag palackot használnak fel, mellyel csökkentik a káros anyagokat a földön, sőt mi több újrahasznosítva lettek, így újabb műanyagok és gyártáshoz használatos károsabbnál károsabb anyagok felhasználására már nincs szükség egy ilyen cipő előállításához. 

 

Hogy szakszerűen fogalmazzak, ezen cipők csökkentik szénlábnyomát a vállalatnak, ami annyit jelent, hogy tevékenysége – vagyis gyártása során – nem kerül annyi üvegházhatású gáz (ÜHG) a levegőbe a termék életciklusa alatt. Tehát az éghajlati változásokat nem gyorsítja fel a mostani helyzetnél jobban és a globális felmelegedést sem súlyosbítja tovább. 

 

Erre miért van szükség? Mert a világon jelenleg több, mint 7 000 000 000 (igen, hétmilliárd) ember él, akik hellyel közzel, de összességiben elmondható, hogy egyenlő mértékben fogyasztják a bolygó erőforrásait. Az Egyesült Nemzetek előrejelzései szerint a népessége a világnak 2050-ben 9 700 000 000 fő, azután pedig 2100 -ra 11 000 000 000 (tizenegy milliárdan) leszünk (gyermekeink gond nélkül megélhetik ezt a korszakot egyébként). A népesség növekedéssel, pedig egyre magasabb lesz a fogyasztás, miáltal a szén-kibocsátásunk is többszörösére növekszik majd, aminek a következménye a föld erőforrásainak a megcsappanása lesz. Ha pedig erőforrások szűkébe kerülünk, szerintem nem kell leírnom sem, mi vagy mik fognak történni az ellátási láncokban, háztartásokban, nemzetek gazdaságában, stb… Érdemes, tehát már most elgondolkozni azon, hogy most két ember helyett szeretnénk karbonkibocsátásra ösztönözni a termelést (hiszen a termelés optimalizálás miatt azt gyártják a vállalatok ami megéri Nekik- ami fogyni látszik a piacon) vagy tudatosan vásárolunk és visszafogjuk karbonkibocsátásunkat az okos vásárlásokkal, a döntés mindnyájunk kezében ott van. 

 

Puma Safety - VIVID munkavédelmi cipő

IdCELL

A sarokrész EVA idCELL elemekből készül, amely egy nagyon puha, ütéselnyelő anyag. Tökéletesen elnyeli az ütéseket és a lépéssel járó káros energiákat.  

 

Városi talp

Akár 300°C-ig hőálló HRO gumi külső talp a különböző alakú profilelemekkel optimális mobilitást és biztonságot (SRC) kínál. 

 

Forgási pont 

A talp különlegessége abban rejlik, hogy az integrált forgáspont a belső lábközépcsont területén terül el. Ez a pont segíti a talpad legmegterhelőbb boltozati részének a működését járás közben. Nagymértékben csökken a súrlódás és ezáltal csökken lábad elfáradása. 

 

PUMA VIVID GH LOW S1P ESD HRO SRC MUNKAVÉDELMI CIPŐ

CIKKSZÁM: PUM-643050

Újrahasznosított PET palackokból készült. Kiváló minőségű, tartós és
légáteresztő poliészter szálak. Lélegző és párnázott everchusion GREEN
talpbetéttel, szakadásálló környezetbarát újrahasznosított habból
és poliészter szálakból. Üvegszálas orrmerevítő, PET palackokból készült
fémmentes FAP GREEN áthatolás elleni védelem, ESD-tulajdonságokkal,
IdCell elemekkel, 300°C-ig hőálló, fémmentes.

 

Albatros - SPLENDID munkavédelmi cipő

IMPULSE.FOAM®

Az innovatív IMPULSE.FOAM® talpközép energiaimpulzussal reagál minden lépésedre. A technológia nem csak 55%-os energiavisszaadást biztosít lábadnak, hanem maximális ütéscsillapítást, kiváló stabilitást és hosszan tartó kényelmet is biztosít. 

 

XTS talp

Könnyen tisztítható gumi külső talp tökéletes tapadást biztosít. Csúszás- és kopásálló, valamint 300°C-ig hőálló (HRO). A speciálisan kialakított cipőfül és a széles hajlékony barázdák a munkavédelmi cipőn garantálják az optimális hajlást járás közben és optimalizálják az anyag vízkiszorítási tulajdonságait a biztonságos tartás érdekében akármilyen felületről is legyen szó. 

 

ALBATROS SPLENDID GREEN GH LOW S1P ESD HRO SRC MUNKAVÉDELMI CIPŐ

CIKKSZÁM: ALB-646300

Újrahasznosított habszivacsból és poliészter szálakból készült talpbetét.
Légáteresztő, párnázott anyagok biztosítják a láb megfelelő
klímáját. PET-palackokból készült szakadásálló textilszálak, PET palackokból
készült fémmentes FAP GREEN áthatolás elleni védelem,
ESD-tulajdonságokkal, IdCell elemekkel, 300°C-ig hőálló, fémmentes.