loginet_shop.general-error

Válasszunk megfelelő méretű munkavédelmi cipőt

Mert lábunk meghálálja

A biztonsági cipő szükségessége adott egy munkavédelmi kötelezettségeket megszabó vállalkozás munkavállalói számára. De nem biztos, hogy mindegy milyen méretű a választott cipőnk. Persze kinézhet ultramodernül és formatervezésében lehet a legjobb és csúcskategóriás munkavédelmi cipő. Ám, ahogyan a hétköznapi cipő kiválasztásakor is nagyon fontos, úgy a munkavédelmi cipőinknél is nagyon fontos, hogy lehetőségeink szerint a legoptimálisabban illeszkedjen lábfejünkhöz. Például gondolta volna, hogy a ’70-es évek óta lábaink átlagos cipőmérete két mérettel változott? 

 

A rossz méretben választott cipőket viselők sokszor panaszkodnak kínkeserves lábfájdalomra. Alison Garten, egy Washingtonban praktizáló lábszakorvos arra lett figyelmes, hogy férfi betegeinek 40%-nál a cipők téves méretének választása miatt fájt a lába. Persze, tudjuk, hogy nem létezik két pontosan egyforma lábú ember. Van akinek bütykösebb a lába, van akinek csontosabb, van akinek bokasüllyedése van, sőt van olyan is akinek méretekkel tér el a két lába egymástól. Cipőválasztáskor a legkényesebb részek amikre érdemes odafigyelni az a lábfejek, sarkak és a lábboltozat. 

 

Sokszor az előnytelenül illeszkedő munkavédelmi cipők tyúkszemekhez, bőrkeményedésekhez és egyéb lábproblémákhoz vezethet vagy akár RSI-hoz. Az RSI (Repetitive Strain Injury), másnéven ismétlődő terhelések okozta sérülések leggyakrabban a csuklót, könyököt, alkart, térdet, csípőt, vállakat, nyakat, bokát és lábfejet érinti. Nagyon fájdalmas mozgási nehézségekkel járó betegség, melynek gyógyítása hosszadalmas és sajnos gyakran ki is újul ha már egyszer kialakult.  Kialakulásának okai között tartják nyilván a monoton, ismétlődő mozdulatsorokat, melyek során az évekig tartó folyamatos izomfeszülést, megerőltetést, és túlzott terhelések okozta elváltozásokat, avagy szövetek sérülését amik krónikus betegséggé alakulhatnak, vagyis RSI betegséggé.  

 

Mikre figyeljünk oda? 

Válasszunk olyan cipőt, amiben a lábujjaink a cipő orrától számítva 1 cm távolságban helyezkednek el. 

 

Ha a lehetőségek engedik kötős cipőt válasszunk, mert azzal szabályozhatjuk egy esetleges vastagabb zokni felvételéhez szükséges helyet a lábunknak. DE vigyázzunk az se jó ha túl erősen kötjük meg cipőnket, mert akkor elzárhatjuk az oxigén ellátását és ez az erek roncsolódásához vezethet. 

 

Tegyél egy minőségi anatómiai cipőbetétet a munkavédelmi cipődbe, például Puma Everchusion PRO talpbetétet, ami kellően alátámasztja a lábboltozatot és elvezeti az ízületekre ható káros energiákat. 

Megnézem az összes talpbetétet

 

Válasszunk lélegző (breatheable) cipőt, például a Puma Safety Urban Effect termékcsaládjából, melyben lábunk kellően szellőzhet így elkerülve a túlzott izzadást, a kellemetlen szagokat és az esetleges bőr betegségeket.  

 

Megnézem a Puma Safety termékcsaládjait