loginet_shop.general-error

A zuhanásgátlás szakértői

Kratos Safety leesés elleni védelmi rendszerek körültekintő használata

A zuhanásgátló rendszer az emberek épségét segíti minden eshetőségben. Három kötelező eleme van: a kikötésre szolgáló eszközök, a teljes testes testhevederek, valamint a csatlakozó eszközök. Ezek közül a kikötésre szolgáló eszközök feladata a test esetleges zuhanásának megakadályozása és visszatartása. Ehhez tartozik egy kikötési pont, ami építkezési állványzatokon, gerendákon vagy szerkezeti pontoknál található meg a legtöbbször. Az, hogy a kikötési pontot hova tesszük nagyon fontos, hiszen ha nem tudjuk közvetlen a munkavégzési helyünk területén elhelyezni, akkor könnyen megsérülhetünk az inga-hatás következtében. Ennek a hatásnak a megelőzése érdekében két kikötési pontot is használjunk lehetőleg úgy, hogy a kiválasztott kikötési pontok megakadályozzák az inga hatása során a közelben levő tárgyakba való becsapódást. 

 

Teljes testhevederekkel már remélhetőleg minden olvasónk találkozott már weboldalunkon vagy facebook oldalunkon, ahol rendszeresen informáljuk követőinket a legújabb termékekről. A testhevederek feladata, hogy az egész testét, annak teljes súlyával megtartsa és kellően, fájdalom mentesen megtámassza a hevederek szakadása nélkül. Zuhanásgátlás során kötelező az adott szituációnak megfelelő testhevedert használni a munkában, hiszen a zuhanásgátló övek erre nem alkalmasak. Könnyen kicsúszhatnak a felhasználók belőle vagy kikapcsolódhatnak a túlzott erőhatás miatt, ezért rendkívül veszélyes és törvénybe ütköző az övek kizárólagos használata zuhanásgátlási rendszerben.

 

A csatlakozók, mint a karabinerek és azok különböző fajtái kötik össze a testhevedert a kikötési ponttal, például automatikusan visszahúzódó biztosítókötéllel, energiaelnyelő kötéllel

 

Zuhanási kockázat esetén fontos meghatároznunk, hogy az adott munkaterületen mekkora szabad területen mozoghatunk. Ez az a mozgási terület amit a testünk zuhanás esetén a kikötési ponthoz rögzítve tesz meg. Meghatározásához a fizika órákon már megtanult esési együtthatókat használjuk. Kiszámításához feltétlenül szükséges ismernünk a kikötő kötél hosszát, energiaelnyelő teljes hosszát, a lábtól a hevedercsatlakozóig érő testmagasságot, valamint a zuhanás során található még biztonságos terület nagyságát. 

 

TA=LC+Lmax+HA+Dsic

 TA: szabad eséstér

LC: a kötél hossza megfeszülés előtt (a kikötési ponttól a hevederig) 

Lmax: az energiaelnyelő egység maximális kiterjedése (maximális hosszúsága megfeszüléskor)

HA: az álló testhelyzetű felhasználó lábától a hevedercsatlakozóig érő testmagasság

Dsic: biztonságos terület

 

 

A legkelendőbb leesés elleni védőfelszerelések a Kratos Safety-től:

KRATOS TETŐFEDŐ BIZTONSÁGI KÉSZLET

CIKKSZÁM: KRA-FA8010400

A készlet 2rögzítési pontú testhevederből, 10 m hosszú kernmantle kötélrögzítő vezetékes energiaelnyelő zuhanásgátlóból, egy 18mm kapunyitós acél csavaros karabinerből és egy jutazsákból áll.

KRATOS DARUS ÉS ÁLLVÁNYZATI BIZTONSÁGI KÉSZLET

CIKKSZÁM: KRA-FA8000500

Állványkészlet tartalma egy FA 10 103 00 testheveder, egy 1,8m hosszú FA 30 304 18 energiaelnyelő heveder. Valamint a készlet praktikus tárolásához egy jutazsákot is adunk. Elsősorban 6m feletti munkavégzésekhez ajánljuk.

KRATOS ÁLLVÁNYZATI BIZTONSÁGI KÉSZLET

CIKKSZÁM: KRA-FA8000200

Állványkészlet tartalma egy FA 10 103 00 testheveder, egy 1,8m hosszú FA 30 304 18 energiaelnyelő heveder. Valamint a készlet praktikus tárolásához egy jutazsákot is adunk. Elsősorban 6m feletti munkavégzésekhez ajánljuk.

Megnézem az összes Kratos Safety terméket!