loginet_shop.general-error

A világ vezető minőségellenőreivel elfogadott Kratos Safety minőség

Leesés elleni védelmi felszerelések, avagy PPE

A szabályozás keretei a PPE (személyi védőfelszerelések) és minden olyan eszközt érint,  amiket felhasználók által viseltek vagy kezükben tartottak, illetve az egészség és biztonság megóvásáért alkalmazott leesés elleni eszközök (kiegészítők és tartozékok). 

 

 

A PPE (személyi védőfelszereléseket) három típusba sorolják:

I.tipusú PPE: kisebb kockázatú (felületi sérülések elleni védelemre szolgáló eszközök). Kijelenti, hogy a gyártott termék megfelel az előírásoknak. Ezzel kapja meg a CE-jelölést is. 

 

II.típusú PPE: közepes kockázatokat lefedő védőfelszerelések, mint például a mechanikai, termikus és kémiai kockázatok elleni védelemre szolgálók. Ezen termékek EU típusvizsgálatokhoz és EEC megfelelősséghez kötöttek (például biztonsági sisakok, biztonsági munkavédelmi cipők).

 

III.típusú PPE: halálos avagy magas kockázatokkal járó felszerelések. Ezen felszerelések a legszigorúbb ellenőrzéseken és vizsgálatokon esnek át, mint például az EU típusvizsgálatok, EEC megfelelősség vizsgálata, gyártott PPE ellenőrzés.

 

 

A Kratos Safety minden egyes legyártott terméknek a legszélesebb körben teljesíti a tanúsítási eljárásokat és ellenőrzéseket a 2016 március 9-i rendeletek szerint (2016/425) a SATRA és az SGS bejelentett szervezetek jóváhagyása által. 

 

Az SGS és SATRA a világ vezető minőségellenőrző, bevizsgáló és tanúsítványt kiadó szervezetei. A PPE-ket, vagy más néven leesés elleni védelmi felszereléseket európai, nemzetközi és nemzeti szabványok szerint tanúsítják. 

 

Ezen tanúsítási eljárásokat a Kratos Safety a termékek cikkszámán mindig feltünteti teljes jelölésével, mely tartalmazza a gyártó azonosítóját, CE+ minőségellenőrző számot, termékszámot, piktogramokat a használati utasításról, szabványszámokat, gyártás dátumát és gyártó címét. Sőt mi több a könnyebb beazonosíthatóság gyanánt saját QR kódot alkalmaznak minden egyes termékre egyedileg, amivel a termék megfelelősége ellenőrizhető bármilyen okos telefonnal is rendelkezz. 

 

 

Ajánlott II. típusú Kratos Safety PPE felszerelések: 

KRATOS 1,5 MÉTER HOSSZÚ RÖGZÍTŐPÁNT

CIKKSZÁM: KRA-FA6000515

1,5 méter hosszú, piros rögzítő pánt. Megfelel az EN795:2012 B és az EN566:2017 szabványoknak.

KRATOS BIZTONSÁGI FEJVÉDŐ

CIKKSZÁM: KRA-HP1020000B

FOX Biztonsági fejvédő, fekete. Ajánlott hegymászáshoz, karbantartásokhoz, mentő akciókhoz és magasban való munkavégzésekhez. Praktikusan állítható állszíjjal és tíz szelőzést szolgáló nyílással. Megfelel az EN 12492:2012 szabványnak.

 

Ajánlott III. típusú Kratos Safety PPE felszerelések:

 

KRATOS ZUHANÁSGÁTLÓ BLOKKOLÓ

CIKKSZÁM: KRA-FA2010300A

-11 mm átmérőjű rögzítőzsinóron működik
- Acél karabiner FA 50 101 17 rögzítőelemként.
- Kézi reteszeléssel rendelkezik, amely lehetővé teszi a munkát ferde tetőn, valamint a rögzítőelem elhelyezését (EN358).
- Nagyon egyszerű nyitó-záró rendszer.
EN353-2:2002

KRATOS KÉTÁGÚ ENERGIAELNYELŐ RÖGZÍTŐKÖTÉL - 1,5M

CIKKSZÁM: KRA-FA3082015

- 35 mm széles poliészter tágítható/elasztikus hevederzsinór, kifejezetten az éles szélek ellenállóképességére.
- Energiaelnyelő 45 mm széles, szabályozott szakadású hevederben, amely 6 kN alá csökkenti az esés hatását.
- Csatlakozók: 2 db zöld alumínium állványkampó, kapunyílás 60 mm és 1 db zöld alumínium csavarzáras karabiner, kapunyílás 18,5 mm.
- A hurkokat kopásálló cső heveder védi.
- Kompakt energiaelnyelő, kis cipzáras tasakkal védett, könnyen nyitható az energiaelnyelő heveder belső vezérléséhez.
EN 355:2002

KRATOS 2 PONTOS HEVEDER 1 MUNKAHELYZET POZICIONÁLÓ MELLKASI ÖVVEL

CIKKSZÁM: KRA-FA1020500

Testheveder két rögzítő ponttal. Egyik a háton található D-gyűrűvel rögzíthető pont, a másik a mellkasra rögzíthető D-gyűrűvel ellátott a leesés megállításához, valamint oldalán további két D-gyűrű gondoskodik a munkapozíció rögzítéséről. Állítható váll-, és combpántok segítik a kényelmes pozíció beállítását. Váll és combszíjak biztosítják a minél jobb rögzíthetőséget. Kényelmesen elhelyezett ülőpánttal rendelkezik. Maximum 140 kg súlyig használható. Megfelel az EN 361:2002 és az EN 358:2018 szabványoknak.

 

Megnézem az összes csúcsminőségű Kratos Safety leesés elleni védelmi terméket!