loginet_shop.general-error

Puma Safety gyártási technológiák

Az Albatros és a Puma Safety munkavédelmi cipők, bakancsok és szandálok egytől egyig formabontó és innovatív technológiával rendelkeznek. Segítünk kiigazodni köztük:

 

Orrmerevítők:

Acél:

A cipőben található acél orrmerevítő tágas, fitt és kellemes komfortérzetet ad viselőjének.

Alumínium:

Hasonló védelmet nyújt, mint az acél, de a súlya 30%-kal kevesebb. Az alacsony hővezetés miatt kevésbé képződnek foltok a lábujj területén. A tökéletes illeszkedés pedig biztosítja a kényelmet.

Üvegszálas:

Új fejlesztésű, megerősített üvegszálas orrmerevítő. Nagyobb teret biztosít a lábujjaknak. Lényegesen könnyebb, mint a hagyományos acél orrmerevítő. Antimágneses és hőszigetelő.

Kompozit:

Szintetikus orrmerevítő, könnyebb mint a sima acél társa. Antimágneses és hőszigetelő.

 

 

Felsőrész anyagok:

COA.TEX® membrán:

Rendkívül tartós, vízálló és lélegző csúcstechnológiás membrán. Mikroporózus szövetszerkezete védi a lábakat a nedvességtől.

Cordura®:

Nagy teljesítményű, szuper-tartós szövet, amelyet rendkívüli tartósság és a legnagyobb viselési kényelem jellemez.

Safety Knit®:

Ultrarugalmas textil, amely tökéletesen illeszkedik a lábhoz (a zoknihoz hasonlóan.)

Fusetec®/Fitframe®:

A FUSE.TEC® /FITFRAME® technológiával a felsőrész elemeit varrások nélkül, hegesztéssel illesztik össze. Ezért a nagy igénybevételnek kitett területek (pl. cipőhajlatok) simák, nincsenek kellemetlen, vastag varrások. A védőcipő egyetlen elemből áll, mely sima és hajlékony.

Sympatex®:

A Sympatex® membrán használatával a lábbeli szél- és vízálló lesz, valamint kiváló nedvességelvezetési képességekkel rendelkezik.

 

 

Bélés:

BreathActive bélés:

A kialakított mikrocsatornás rendszer a különösen fárasztó, verejtékkel járó munka során a többrétegű bélésen keresztül biztosítja a jobb légáteresztő és nedvességelvezetési képességet.

 

 

Talpszerkezet:

IQ.CELL:

A gél párna a sarok területén található és hasonlóan működik, mint egy trambulin: elnyeli az energiát és felhasználja azt a cipő viselője számára.

duoCELL:

A dupla rétegű hatszögletű cella elem beépítve a talpba jelentősen csökkenti a fáradt lábérzést és biztosítja a tartós párnázást.

idCELL:

A sarokrész IdCELL eleme nagyon puha, energiaelnyelő anyagból áll. Tökéletesen elnyeli az ütődéseket, amikor a sarokrész a talajhoz ér.

iCELL:

Az iCELL elemek kemény, méhsejtszerkezete javítja a párnázást, miközben javul a cipő stabilitása, irányítása és kényelme is.

Impulse.Foam®:

Az innovatív IMPULSE FOAM talpközép rugalmassága révén minden egyes lépésnél visszaadja a mozgás energiájának egy részét. Nem csak energia-visszanyerést, hanem maximális párnázottságot, hosszantartó kényelmet és kiváló stabilitást is biztosít.

Effect.Foam®:

60%-os energia-visszanyerést biztosít ez a talpszerkezet, és 47%-kal kevesebb káros hatást gyakorol a csontokra és az ízületekre. Rendkívül erős és könnyű, illetve tartósan magas szintű kényelmet nyújt, ha egész nap talpon kell lenni.

 

 

Talpátszúrás elleni védelem:

FAP®

Hajlékony kerámiaszálas talpátszúrás elleni védelem rendkívül rugalmas és teljes védelmet nyújt szúró, a talpon át behatoló tárgyak ellen.

FAP®lite

Ez a rugalmas, fémmentes talpátszúrás elleni védelem 50%-kal könnyebb más talplemezzel rendelkező munkavédelmi cipővel szemben. Nagyobb rugalmasságot és jobb párnázottságot biztosít, illetve a légáteresztő és izzadságelnyelő képessége révén hűsítő hatású.

 

 

Talpbetét:

Evercushion® BA:

A vízelnyelő és antibakteriális szövettel kombinált, nyitott cellás poliuretán habból készült talpbetét elszállítja az izzadságot és kellemes lábklímát biztosít. Mint minden Evercushion® talpbetét, ez is állandó párnázást biztosít a lábnak, anélkül, hogy a talpbetét veszítene rugalmasságából.

Evercushion® BA+:

Anatómiailag kialakított talpbetét izzadságelvezetéssel és csúszásmentes felülettel. A két különböző sűrűségű habosított poliuretán réteg garantálja a lábnak nyújtott aktív kényelmet. A sarok és bütyök megemelése, valamint a lábív kialakítása jól megtámasztja a lábat. A talpbetét biztosítja a láb természetes helyzetét, a feszültségnek kitett területek nyomásának enyhülését és járás közben az izomstimulációt.

Evercushion® Custom Fit:

Az anatómialiag formázott talpbetét minden lépésnél optimális energiaelnyelést biztosít. A speciálisan kialakított ívtámasz lehetővé teszi a láb természetes elhelyezkedését, valamint járás közben serkenti az izmokat. A talpbetétet ortopéd cipész szakember fejlesztette ki a professzionális felhasználású és szabadidő-cipők számára. LOW (alacsony), MID (közepes) és HIGH (magasított) változatokban kapható.

Evercushion® Plus:

A kiváló párnázottságot és energiaelnyelést biztosító talpbetét kis sűrűségű cellás poliuretán és PORON® kombinációját használja a láb sarkának védelme érdekében. A PORON® extra párnázottsága magas kényelmet nyújt mindennapi, tartós igénybevétel esetén is.

Evercushion® Pro:

Az Evercushion® pro talpbetét minden egyes lépésnél egyenletes energiaelnyelést biztosít, ezzel enyhíti a láb állandó nyomásnak kitett területeinek feszültségét is. A tartós szövetburkolat és a talp első részén perforált terület biztosítja a szellőzést és a maximális kényelmet.

Evercushion® Pro ESD:

A puha PU alapanyagból készített Evercushion®pro ESD talpbetét a talp felületének egészére magas párnázottságot biztosít, enyhíti a láb állandó nyomásnak kitett területeinek feszültségét. A talpbetét tartós szövetburkolata és a talpelső részen perforált terület biztosítja a szellőzést és a maximális kényelmet. A betét ESD tulajdonsággal rendelkezik, a testen keletkező elektrosztatikus töltéseket elvezeti.

Evercomfort®:

Az ergonómiailag kialakított talpbetét pontosabb illeszkedést és megfelelő támaszt biztosít a lábnak. A talpbetét perforált és víztaszító, antibakteriális szövetborítása kiegyensúlyozza a láb klímáját, a felesleges hőt elvezeti. A saroknál lévő párnázott rész pedig tompítja a sarok ütődésének fizikai hatásait.

Comfit® Air:

Különleges kényelem a munkavédelmi cipőben. Az újonnan kifejlesztett ALBATROS talpbetétek természetes és stabil járást tesznek lehetővé: a sarok- és a bütyök rész megemelése, az ívtámasz kialakítása enyhítik a talp felületén keletkező nyomást és jótékonyan stimulálják a lábizmokat. A csúszásgátolt, lélegző textilborító a szagnak ellenáll, nedvszívó és 30°C-on mosható.

 

 

Egyéb tulajdonságok:

ESD:

ESD-kompatibilis munkavédelmi cipő használata általában akkor előírás, amikor mozgás során keletkező elektrosztatikus töltést kisütéssel kell csökkenteni. Erre akkor van szükség, ha olyan érzékeny elektronikus alkatrészekkel dolgozunk, amelyeket az elektrosztatikus töltés és kisülés károsíthat vagy tönkre tehet.

Fémmentes:

Teljesen fémmentes munkavédelmi cipőre van szüksége? Keresse az üvegszálas orrmerevítővel, talpközéppel rendelkező lábbeliket. Az eredmény jobb, könnyebb és hajlékonyabb munkavédelmi cipő.

Csúszásmentes:

A kategóriájának megfelelő csúszás-mentesség

SRA: nedvesítő közeggel (nátrium-lau-rét-szulfát) kent kerámialapon tesztelt tapadás.
SRB: olajjal (glicerinnel) kent rozsda-mentes acél felületen tesztelt tapadás.
SRC: SRA és SRB megfelelés.

DGUV 112-191 (BGR 191):

A BG irányelvek az ortopédiai talpbetét használata esetén. Az ilyen biztonsági cipőt ortopédiai talpbetét használatával megfelelően kell tesztelni, azért, hogy a cipő továbbra is megfeleljen az EN ISO 20345 szabvány követelményeinek.

Vegan:

Ennek a modellnek a gyártás során teljesen lemondunk mindenféle állati eredetű termék felhasználásáról.

HRO talp:

Ezek a talpak rövid idejű érintkezés esetén 300°C-ig hőállóak!