loginet_shop.general-error

Jól láthatósági ruházat

 

Szerencsére napjainkban egyre nagyobb hangsúly kerül a biztonságosabb munkavégzésre. Így mind a gyártók, mind a munkáltatók részéről a középpontba kerülnek a jól láthatósági termékek, illetve azok folyamatos megújításai.

Hisz míg pár évvel ezelőtt egy citromsárga mellény jelentette egy vékony szürke csíkkal az egyetlen megoldást, addig mára már megtalálhatjuk a külön nyárra fejlesztett láthatósági kantárokat, vagy akár a több évszakos, funkcionális, úgynevezett mátrix öltözeteket is. Mely több darabban kombinálható, és tavasztól egészen télig nyújtanak praktikus, kényelmes viseletet.

Széles jól láthatósági választékunk megfelel a legújabb és legszigorúbb előírásoknak, melyeket az EN471 szabványt leváltó EN ISO 20471 szabvány tartalmaz.

 

EN ISO 20471

A szabvány azokra a védőruhákra vonatkozó jellemzőket rögzíti, melyeknél cél a használó láthatóságának a jelzése veszélyes helyzetekben, minden fényviszony között, nappal és éjjel a fényszóró fényében.

A jól láthatósági ruházatnak három osztálya van. Minden osztálynak minimális látható anyagfelülettel kell rendelkeznie a ruhán, minél magasabb a besorolása, annál jobban látható a ruha.

EN342

Védőruházat – Hideg elleni védelem

Hideg elleni védőruházatra vonatkozó harmonizált európai szabvány.

•Hőszigetelés

•Légáteresztő képesség

•Vízbehatolással szembeni ellenállás

EN343

Védőruházat, eső elleni védelem

Az EN343 eső és egyéb időjárási hatások ellen védő ruházatokra vonatkozó harmonizált európai szabvány. Meghatározza a ruházat tulajdonságait rossz időjárás, szél és -5°C hideg esetén. Két teljesítményparamétert határoz meg: A vízállóságot, és a lélegző képességet.

 

 

Tovább a jólláthatósági termékekhez →

 

Hogyan válasszunk jól láthatósági termékeket?

Olvassa el cikkünket a válaszért!

Biztosan tudja, hogy a megvásárolt jól láthatósági védőruha megfelel az EN ISO 20471 szabványnak?

Segítünk kideríteni!