loginet_shop.general-error

Téli munkavédelmi bakancsok

a hideg ellen

A téli szezon számos kihívást és biztonsági kockázatot jelenthet a munkavállalók számára. A hideg idő beköszöntével, a havas és a jeges munkakörülmények között dolgozóknak, körültekintően kell védőfelszerelést, téli munkavédelmi bakancsot választaniuk. A megfelelő munkavédelmi bakancs nélkül fenn állhatnak az elesés és a csúszás veszélyei is. A munkás bakancsok a szakemberek leghűségesebb barátai, hiszen naponta 8-12 órán át kell viselniük őket. Sokak számára a munkavédelmi bakancs szó hallatán még mindig a kényelmetlen, nem túl divatos kinézetű lábbeli jut eszükbe, de a jó hír az, hogy ez már a múlt. A munkavédelmi cipők gyártása rengeteget fejlődött, új technológiák kerültek előtérbe az elmúlt évek során.

 

A kiválasztásnál az elsődleges szempont a munkakörülmények megvizsgálása. A szabadban kell-e dolgozni, mennyi eső, hó eshet, illetve a munka jellege. Ha megválaszoltad ezeket a kérdéseket, leszűkítheted a kört a tökéletes munkavédelmi cipő megtalálásában. Fontos szempont még, hogy tisztában legyél a különböző biztonsági funkciók rövidítésével, amik nagy segítségedre lehetnek a választásod során. A téli szezonban is remek választás lehet a kompozit védelemmel ellátott munkavédelmi bakancs, mert nem vezeti úgy a hideget, mint az acél betéttel ellátott társai. A kompozit betétek nem csak a lábujjakat védik, hanem kellemesebb, melegebb érzetet biztosítanak. Általában bőrből készült felsőrésszel rendelkező cipők, strapabíróbbak, és könnyen tiszíthatóak. Érdemes figyelni még a légáteresztőképességre, a mikroporózus anyagból készült felsőrésznek köszönhetően képes felszívni az izzadságot, amit a talprészen ki is tud vezetni, ennek erdeményeként a lábbelik légáteresztőek és víztaszítóak is egyben. Az ergonómia és a kényelem elmaradhatatlan igény a munkavédelmi cipőkkel szemben. A fáradt, elnehezedett lábak, nem csak a munkamorálra, hanem a közérzetre és az egészségre is káros hatással vannak, későbbiekben egészségügyi panaszokat okozhat, hát vagy térdfájást. Ezek következtében a koncentráció, a teljesítmény csökken, ami megnöveli a balesetveszély kockázatát.

 

Nálunk garantáltan megtalálod az igényeidnek megfelelő téli munkavédelmi bakancsot!

 

PUMA BORNEO BLACK MID S3 HRO SRC VÉDŐBAKANCS

CIKKSZÁM: PUM-630411

Sima színbőrből készült Puma munkavédelmi bakancs, mely a Scuff Caps család tagja. Üvegszálas orrmerevítővel és acél talpátszúrás elleni védelemmel. Orrborítással, lélegző béléssel. 300 °C-ig hőálló gumitalppal.
Extra: DGUV 112-191, zárt nyelvrész velúrbőrből, EVER.FLEX (sarokrészen extra illesztés az optimális energiaelosztás eléréséhez)

 

PUMA CASCADES ST CTX MID O2 WR CI HI HRO SRC MUNKAVÉDELMI BAKANCS

CIKKSZÁM: PUM-630890

Fémmentes, megbízható CORDURA anyagból készült munkavédelmi bakancs. Zsírozott teljes bőr felsőrésszel. Kipárnázott, kényelmes BreathActive funkcionális béléssel. Gumi külső talp, 300°C-ig hőálló, csúszás- és olajálló talppal kialakítva. EVERCHUSION BA+ talpközép.

 

PUMA BORNEO MT MID S3 WR M AN CI HI HRO SRC MUNKAVÉDELMI BAKANCS

CIKKSZÁM: PUM-630870

Kompozit-üvegszálas orrmerevítővel, teljes bőr felsőrésszel ellátott munkavédelmi bakancs. Kipárnázott, kényelmes Sympatex membrán béléssel. Gumi külső talp, 300°C-ig hőálló, csúszás- és olajálló talppal kialakítva. EVERCHUSION BA+ talpközép.

 

Megnézem az összes bakancsot a Magic Toolsnál!